Maari Way to the nature
 

Meneillään 

Toukokuu: Memories of Eden

Ülle Saatmäe (s. 1966) on virolainen tekstiilitaiteilija ja valokuvaaja.  Hänellä on tekstiilitaiteilijan, taidepedagogin ja puutarha-agronomin tutkinto ja hän on työskennellyt tekstiilihistorian lehtorina Viron Taideakatemiassa ja Taideopisto Pallasissa Tartossa.  Hän on saanut Viron Vuoden tekstiilitaiteilija palkinnon vuonna 2020.  Hän on myös verhosuunnittelija, tätä työtä hän on tehnyt  jo neljännesvuosisadan ajan.
Näyttelyssä “Muistoja Eedenissä” esillä olevat tekstiilit koostuvat kasvipainetuista kankaista, joiden pohjamateriaalina tekstiilitaiteilija Ülle Saatmäe käyttää erilaisia ​​luonnonmateriaaleja, kuten silkkiä, villaa, pellavaa, puuvillaa tai niiden sekakuituja. Kaikki kankaiden värit syntyvät kasvien ja kankaan pohjustusaineiden vuorovaikutuksen tuloksena. Tekniikka tarjoaa yllätyksiä joka vaiheessa ja kasvimateriaali tuottaa erilaisia ​​vaikutuksia jopa säästä ja vuorokaudenajasta riippuen.  Kankaat ovat uniikkeja ja ainutlaatuisia ja niitä on käytännössä mahdotonta kopioida.
Ülle Saatmäe valmistaa tekstiilitaideteokset lapsuudenkodissaan Paatasalussa, Läänemaalla.  Tämä  paikka on hänelle eräänlainen Eeden, jossa vanhat 1800-luvulta peräisin olevat tavat ovat  säilyneet kolhoosiperheen olemassaolotaistelussa taiteilijan lapsuuden loppuun asti.  Näyttelyssä esillä olevat valokuvat kuvaavat taiteilijan lapsuusajan tunnetta ja tunnelmaa, sekä kankaan luomisen taustaa ja luonnetta.


Galleria on avoinna näyttelyjaksolla 3-31.5 ke-pe 11-17, la 10-17 ja su 11-16.


Lämpimästi tervetuloa, vapaa pääsy!